Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Moderne talen & wetenschappen

Eerste graad > Eerste jaar
https://youtu.be/Rtb44GAbiKQ

Wat zijn jouw talenten ?

Heb je een brede interesse? Ben je op zoek naar een uitdaging op verschillende vlakken? Studeer je graag en vlot? Ben je in staat om theorie vlot te verwerken? Heb je de lagere schooltijd goed doorlopen?

Dan is de optie Moderne talen en wetenschappen misschien wel iets voor jou!

Wat leer je?

In de optie moderne talen en wetenschappen krijg je naast het basispakket ook extra lesuren Frans, Nederlands, wiskunde en STEM. Je werkt voor wiskunde en Frans hetzelfde programma af als de optie Latijn, maar je maakt extra oefeningen. Deze kunnen verdiepend of remediërend zijn.

In het tweede jaar maak je bovendien kennis met economische wetenschappen om je keuze naar het volgend jaar doordacht te kunnen maken.

Project STEM en ICT

Je gaat zelfstandig of in groep aan de slag om vaardig te worden in dit digitale tijdperk. Je leert samenwerken via 'the cloud' en krijgt de mogelijkheid om je creativiteit te laten zien. Probleemoplossend denken en werken volgens wetenschappelijke methodes komt hierbij steeds aan bod. Zo leer je niet enkel vlot werken met je e-mail, je schoolaccount en bijhorende software, maar programmeer je ook zelf een robot of maak je een eigen spel in Scratch.

En wat daarna?

Het aanbod in deze optie realiseert het best de gedachte van een brede eerste graad waarin de opties naar latere studiekeuzes zoveel mogelijk opengehouden worden. Het aanbod in de optie moderne talen en wetenschappen is een goede voorbereiding voor zowel een taalrichting als een sterke wiskunderichting.

Klik hier door naar de lessentabel van het tweede jaar Moderne talen en wetenschappen.