Logo Humaniora Color SVG

Inschrijven

Inschrijven voor het schooljaar 2024 - 2025

De inschrijvingen voor onze school verlopen volledig digitaal. Wij volgen de inschrijfprocedure van scholengemeenschap WIJS.

Inschrijven in het eerste jaar A

Dit kan via www.naarhetsecundair.be

Van daaruit doet u de aanmelding voor de school van uw keuze.

Het is belangrijk om de correcte timing van de inschrijvingsprocedure goed te kennen én te volgen. 
We zetten graag alles even op een rijtje.  

 1. AANMELDEN:
  • Tussen 25 maart 2024 vanaf 9.00 uur en 19 april 2024 om 13.00 uur kan u uw kind digitaal aanmelden bij de school van uw keuze. U kan verschillende scholen opgeven (een 1e keuze, een 2e keuze, ….).
  • Tussen 19 april 2024 en 1 mei 2024 worden de plaatsen toegewezen (door het digitaal softwaresysteem). Hierbij wordt rekening gehouden met de voorrangsgroepen (broers en zussen, kinderen van personeel) en de school van uw 1e keuze. In die periode is het digitaal systeem afgesloten en kan u niet meer aanmelden!
  • Vanaf 2 mei 2024 (namiddag) krijgt u een bericht over de u toegewezen school.
  • Op 4 mei 2024 en 7 mei 2024 voorzien wij een intakemoment voor de nieuwe inschrijvingen. Tijdens dit moment vullen we al enkele documenten in en maken we kennis.
  • Vanaf 14 mei 2024 tot en met 10 juni 2024 kan u uw schoolticket verzilveren.
  • Vanaf 14 mei 2024 om 09.00 uur starten de “vrije (= nog niet digitaal aangemelde) inschrijvingen”. LET OP: mogelijks komen deze inschrijvingen achteraan op de wachtlijst! Vanaf dan telt immers de chronologie! Dit kan enkel via telefonisch contact op het nummer 03/361 16 61.
 2.   VOLTOOIEN: Wanneer uw kind het eindrapport van de basisschool heeft (eind juni), moet u nog enkele documenten binnenbrengen op onze school.  Op dat moment vernemen we graag de definitieve keuze (uit onze opties Economie en Organisatie, Moderne Talen en Wetenschappen en Latijn) die uw kind maakt. U krijgt dan ook alle startinfo voor het komende schooljaar. Op dat moment is uw kind écht ingeschreven en kan u met een gerust gemoed de vakantie in.

Inschrijven in het tweede jaar A

Inschrijvingen tweede schooljaar 2024 - 2025

Leerlingen van het 2e jaar kunnen zich aanmelden vanaf maandag 29 april 2024 om 9.00uur. De inschrijvingen kunnen enkel digitaal via deze link.

Wie zich inschrijft komt automatisch op een wachtlijst terecht in afwachting van het aantal beschikbare plaatsen.

Voor alle duidelijkheid: deze afspraak geldt niet voor eigen leerlingen die nu al in het eerste jaar zitten en die op het einde van het schooljaar overgaan van het eerste naar het tweede jaar. Zij zijn immers "eigen" leerlingen en zijn automatisch ingeschreven in het tweede jaar.