Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Latijn

Eerste graad > Eerste jaar

Wat zijn jouw talenten?

Behaalde je goede resultaten voor alle vakken in het zesde leerjaar? Ben je leergierig en heb je er geen problemen mee om regelmatig te studeren? Heb je bovendien interesse in talen? Dan is de optie Latijn zeker een aanrader voor jou!

Wat leer je?

Naast het basispakket aan vakken (Nederlands, geschiedenis, wiskunde, Frans, aardrijkskunde, ...) krijg je ook 5 lestijden Latijn per week.

Je wordt ondergedompeld in de klassieke taal en cultuur. Je maakt kennis met de Latijnse taal en grammatica en ontdekt hoe onze samenleving wortels heeft in de Romeinse cultuur.

Bovendien leer je doorzetten en zeer nauwkeurig werken. Kwaliteiten die je later nog goed van pas komen.

Project STEM en ICT

Je gaat zelfstandig of in groep aan de slag om vaardig te worden in dit digitale tijdperk. Je leert samenwerken via 'the cloud' en krijgt de mogelijkheid om je creativiteit te laten zien. Probleemoplossend denken en werken volgens wetenschappelijke methodes komt hierbij steeds aan bod. Zo leer je niet enkel vlot werken met je e-mail, je schoolaccount en bijhorende software, maar programmeer je ook zelf een robot of maak je een eigen spel in Scratch.

En wat daarna?

Deze optie is een uitstekende voorbereiding op studierichtingen met Latijn in de tweede graad. Maar ook de andere ASO richtingen liggen hierna binnen je bereik.

Klik hier door naar de lessentabel van het tweede jaar Latijn.